Governance programma aan Columbia Business School

Een internationale opleiding voor RvC leden waar u gedurende 5 intensieve dagen les krijgt van wereldberoemde hoogleraren van Columbia Business School. Het programma is gericht op ervaren toezichthouders met een internationale oriëntatie.

Wordt gehouden in New York, USA

In samenwerking met

Ontvang een gedetailleerd programma

Materiaal per e-mail ontvangen
  Ontvang onderwijs aan de beste Business School ter wereld

  Opleiding voor commissarissen aan de Columbia Business School. De onderwijsvorm is een combinatie van colleges van hoogleraren en paneldiscussies met gerenommeerde Amerikaanse leiders.

  De opleiding is van topniveau en heeft de internationale ”best practices” als uitgangspunt. De cursus bestaat uit 5 intensieve lesdagen.

  • De beste business school ter wereld
  • Internationaal perspectief
  • Best practice op topniveau
  • Intensief programma van 5 dagen in New York
  • Deelnemers uit verschillende landen
  • Toegespitst op ervaren bestuurders

  diploma

  Over Columbia Business School

  Columbia Business School is opgericht in 1916 en maakt deel uit van Columbia University, die 101 Nobelprijswinnaars, vijf grondleggers van de Amerikaanse grondwet, negen rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof, 29 Academy Award-winnaars en 29 staatshoofden (waaronder drie Amerikaanse presidenten) heeft geproduceerd. Columbia Business School werd in 2023 door de Financial Times uitgeroepen tot ’s werelds beste MBA-school.

  Jorn Pruntel

  Directeur, ASSET Rail

  OVER BOARD CERTIFICATE

  Zeer nuttige en relevante opleiding. De geleerde praktische lessen zijn goed bruikbaar in de dagelijkse praktijk als bestuurder. Had deze opleiding graag jaren eerder gevolgd!”

  Julika Riegler

  Vice President Communication and Brand Marketing, IFAW

  OVER BOARD CERTIFICATE

  “Ik vond vooral het netwerken, de geanimeerde discussies en praktische opdrachten erg interessant. Een training die ik van harte kan aanbevelen aan zowel gevestigde als aspirant-bestuursleden.”

  Klaus Rytz

  Voorzitter Raad van Bestuur & Partner, KPMG

  ADVANCED BOARD PROGRAM

  “Een unieke kans om te leren van wereldberoemde professoren van Columbia Business School en Amerikaanse (non-)executives. “Een programma dat ik ten zeerste aanbeveel aan ervaren commissarissen.”

  Jeroen Nijmeijer

  Partner, IAA Architecten

  OVER BOARD CERTIFICATE

  Ik ben blij dat ik heb mogen deelnemen. Veel geleerd, van de sprekers, het Board Company team, en ook van de andere deelnemers. Ik kijk er met heel veel plezier op terug.

  Programma structuur

  Inleiding

  De intensieve opleiding in New York biedt u een gestructureerd inzicht in corporate governance en de beginselen en processen die de essentiële grondslagen van het bestuurswerk vormen, waaronder: risicobeoordeling, belonings- en stimuleringsstructuur en de strategische koers.

  Het programma is een unieke combinatie van lezingen en interactieve paneldiscussies met gerenommeerde Amerikaanse bedrijfsleiders en deskundigen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van casestudies op basis van scenario’s van specifieke bedrijven.

  De opleiding wordt in het Engels gegeven.

  Onderwijsthema’s

  • The Role of the Board
  • Private and Early-Stage Boards
  • An Audit Committee’s Responsibilities
  • A Compensation Committee’s Responsibilitie
  • Setting Management Compensation
  • Brief Overview of Nominating and Governance Committees
  • Risk Management

  Paneldebatten

  • What If an Activist Attacks?
  • Inclusive Capitalism
  • Disruptive Technologies
  • Getting on Boards and Saying Yes

  Ervaren en competente trainers

  Het programma is gebaseerd op praktische toepasbaarheid en wordt gepresenteerd door enkele van 's werelds meest vooraanstaande professoren en bekende Amerikaanse leiders.

  Shivaram Rajgopal

  Faculty Director, Columbia Business School Executive Education
  Shiva Rajgopal is the Kester and Byrnes Professor of Accounting and Auditing at Columbia Business School. He has also been a faculty member at the Duke University, Emory University and the University of Washington. Professor Rajgopal’s research interests span financial reporting, earnings quality, fraud, executive compensation and corporate culture.

  Vanessa Burbano

  Sidney Taurel Associate Professor of Business
  Vanessa Burbano is the Sidney Taurel Associate Professor of Management in the strategy area at Columbia Business School. Burbano researches the strategic implications of socially responsible and irresponsible firm practices; in particular, how they influence employee behavior.

  Chris Washburne

  Professor of Music and Chair of the Music Department
  Chris Washburne is Professor of Music and Chair of the Music Department at Columbia University and the Founder of Columbia’s Louis Armstrong Jazz Performance Program. Chris Washburne has published numerous articles on jazz, Latin jazz, and salsa. His books include Bad Music: the Music We Love to Hate (Routledge, 2004), Sounding Salsa: Performing Latin Music in New York (Temple University Press, 2008), and Latin Jazz: the Other Jazz (Oxford University Press, 2020).

  Paul Ingram

  Kravis Professor of Business
  Paul Ingram is the Kravis Professor of Business at Columbia Business School, and Faculty Director of the Advanced Management Program, Columbia’s flagship residential program for senior executives from around the globe.

  Sheena S. Iyengar

  S. T. Lee Professor of Business Management
  Sheena S. Iyengar is the inaugural S.T. Lee Professor of Business in the Management Division at Columbia Business School, and a world expert on choice and decision-making.

  Meer over de governance opleiding

  Bij Board Company werken we al sinds 2011 met RvC leden en onderkennen we de toenemende verantwoordelijkheden en vaardigheidseisen waarmee deze te maken krijgen. Daarom is het zo belangrijk dat u sterk staat wanneer u de taak van commissaris op zich neemt.

  Achtergrond van de opleiding

  Ons doel is om via het Advanced Board Program van Columbia Business School ervaren bestuursleden een unieke kans te bieden om nieuwe inspiratie op te doen en hun kennis up-to-date te houden volgens de nieuwste trends en tendensen op het gebied van internationaal ondernemingsbestuur.

  Het uitgangspunt van het Advanced Board Program is de rol van het bestuur bezien vanuit een internationaal perspectief en hoe een RvC/RvT moet handelen in een globale realiteit. De opleiding vergroot uw slagvaardigheid en vermogen om waarde te creëren en de verantwoordelijkheden die de functie met zich meebrengt waar te maken.

  Columbia Business School is in 2023 door de Financial Times uitgeroepen tot de beste business school ter wereld. De school heeft enkele van ’s werelds meest vooraanstaande hoogleraren en leidde een significant aantal topmanagers en staatshoofden uit de hele wereld op.

  De opleiding is gebaseerd op het meest recente wetenschappelijke onderzoek en de meest recente theorie op het gebied van corporate governance. Daarnaast wordt ingegaan op de praktische ervaring van bekende bedrijfsleiders en deskundigen uit het Amerikaanse bedrijfsleven.

  De opleiding is vooral bedoeld voor ervaren toezichthouders met internationale ervaring en directeuren van internationale ondernemingen.

  Locatie en accommodatie

  Het Advanced Board Program wordt gehouden op de nieuwe campus van Columbia Business School in Manhattanville, New York.

  De deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het organiseren en regelen van hun vervoer en accommodatie in het kader van dit programma. Board Company kan in samenwerking met Columbia Business School contactgegevens verstrekken van een aantal hotels in de buurt van Columbia Business School.

  Wij bieden tevens…

  Naast de bestuursopleiding hebt u de mogelijkheid om deel uit te maken van ons Board Forum – een exclusief bestuursforum voor leiders en bestuursleden die inzicht willen krijgen in de nieuwste trends in het bestuurswerk en hun netwerk binnen bestuurskringen willen optimaliseren door middel van de 8 jaarlijkse evenementen.

  Informatie ontvangen over het programma

  Wij nemen binnen 24 uur contact met u op

  Bestel materiaal

  Board Company

  Grote Bickersstraat 74-78
  1013 KS Amsterdam

  Neem direct contact op

   We zullen u binnen 24 uur antwoorden