Intensief governance programma

Board Certificate is een intensief opleidingsprogramma waarbij praktisch bestuurswerk centraal staat. Dit programma wordt gegeven door professionele (non-)executives en ervaringsdeskundigen.

Locatie: Utrecht

In samenwerking met

logos

Ontvang een gedetailleerd programma

Materiaal per e-mail ontvangen
  Spiegel uw competenties met ons programma voor (aspirant) commissarissen

  Board Certificate is ontwikkeld in samenwerking met KPMG, Houthoff, Korn Ferry en verschillende professionele (non-)executives.

  In de eerste twee dagen wordt de basis gelegd voor uw werk. Op de derde dag wordt u getest in ons unieke boardsimulatiespel genaamd The Board Game.

  • Versterkte beroepscompetenties
  • Best practice inspiratie
  • Laatste trends
  • Intensief 3-daags programma
  • Mentoren van topniveau
  • +5.000 alumni in Europa
  icon
  BOARD CERTIFICATE

  Krijg inzicht in ons Board Certificate programma

  Meer dan 5.000 Europese leiders en commissarissen hebben ons programma voor RvC’s al afgerond. Versterk uw competenties met een Board Certificate.

  Materiaal aanvragen
  Uddannelse

  Jorn Pruntel

  Directeur, ASSET Rail

  OVER BOARD CERTIFICATE

  Zeer nuttige en relevante opleiding. De geleerde praktische lessen zijn goed bruikbaar in de dagelijkse praktijk als bestuurder. Had deze opleiding graag jaren eerder gevolgd!”

  Julika Riegler

  Vice President Communication and Brand Marketing, IFAW

  OVER BOARD CERTIFICATE

  “Ik vond vooral het netwerken, de geanimeerde discussies en praktische opdrachten erg interessant. Een programma dat ik van harte aanbeveel aan zowel gevestigde als aspirant-toezichthouders.”

  Klaus Rytz

  Voorzitter en partner, KPMG

  ADVANCED BOARD PROGRAM

  “Een unieke kans om te leren van wereldberoemde professoren van Columbia Business School en Amerikaanse (non-)executives. “Een programma dat ik ten zeerste aanbeveel aan ervaren commissarissen.”

  Jeroen Nijmeijer

  Partner, IAA Architecten

  OVER BOARD CERTIFICATE

  Ik ben blij dat ik heb mogen deelnemen. Veel geleerd, van de sprekers, het Board Company team, en ook van de andere deelnemers. Ik kijk er met heel veel plezier op terug.

  Het programma

  De eerste dag van de opleiding legt de basis voor uw bestuurswerk. Houthoff en KPMG richten zich op de verantwoordelijkheden en de financiële rol van het bestuur. U wordt vertrouwd gemaakt met de taken van de RvC, wet- en regelgeving en risicobeheer, financieel beheer en rapportage.

  Zodra de juridische en financiële aspecten van uw bestuurswerk op orde zijn, kijken we naar waarde toevoegend bestuurswerk. Met de hulp van professionele bestuursleden duiken we in hoe je waarde creëert in je bestuurswerk – naast het bijhouden van financiën en formaliteiten.

  Op de tweede dag van de opleiding besteden we aandacht aan de verschillende disciplines van het werk waarmee u vroeg of laat in uw RvC carrière te maken krijgt.

  Professionele (non-)executives en vooraanstaande deskundigen zullen les geven in het strategieproces, de financiering van groei, het kopen en verkopen van bedrijven, de rol van het bestuur in de communicatie, de werving en evaluatie van commissarissen.

  Op de derde dag testen we de deelnemers in The Board Game, een speciaal ontwikkeld interactief simulatiespel over professioneel RvC werk. The Board Game heeft de vorm van een geavanceerde case met een reeks uitdagingen die het overzicht van de deelnemers testen en hun vermogen om met commerciële, strategische, juridische en financiële uitdagingen en dilemma’s om te gaan.

  De dag biedt ook de mogelijkheid om vertrouwelijk en zonder risico de nieuwe instrumenten uit te proberen waarmee u tijdens de eerste twee dagen kennismaakt.

  Vooraanstaande en ervaren docenten

  Dit programma is gebaseerd op praktische toepasbaarheid en wordt verzorgd door vooraanstaande (non-)executives en ervaringsdeskundigen.

  Marjolein ten Hoonte

  Randstad
  Marjolein ten Hoonte is directeur Arbeidsmarkt en MVO bij Randstad Groep Nederland. Daarnaast is zij voorzitter van het Nederlands Genootschap van Sociale Zekerheid, en lid van verschillende commissies en besturen, waaronder de commissie arbeidsmarktpolitiek VNO-NCW en Stichting Management Studies.

  Herman Krommendam

  Korn Ferry
  Herman Krommendam is Senior Client Partner bij Korn Ferry. Daarnaast is hij lid van Korn Ferrys CEO & Board-practice, evenals de Global Technology-practice. Herman heeft ruim 30 jaar ervaring in executive search.

  Jacques Kröner

  Houthoff
  Jacques Kröner is dé specialist op het vlak van corporate transacties. Hij is ervaringsdeskundige op het gebied van corporate overeenkomsten, het managen van due diligence procedures en veilingprocessen en het verstrekken van corporate governance adviezen. Daarnaast is Jacques ook docent.

  Ralf Jansen

  KPMG
  Ralf is audit partner en voorzitter bij KPMG. Ralf heeft meer dan 20 jaar ervaring in audit- en adviesdiensten. Hij is werkzaam in de Nationale Praktijk en levert diensten aan familiebedrijven, portfoliobedrijven van private equity en dochterondernemingen van multinationals die in Nederland zijn gevestigd.

  Peter Wollaerd

  CIFAL Flanders
  Peter Wollaert is oprichter van verschillende bedrijven, waaronder extenz bv - the stakeholder company, Kauri vzw, en café de fiennes cvba, het huidige ‘The Conference House’ in Brussel. Binnen deze bedrijven heeft hij ook extensieve ervaring als bestuurslid. Tegenwoordig is Peter manager van het Forum for Social Entrepreneurship aan de Vlerick Business School. Hij is daarnaast ook o.a. Algemeen Directeur van CIFAL Flanders, ‘Associated Fellow’ bij UNITAR en voorzitter van de United Nations Association Belgium Flanders.

  Erwin Kok

  KPMG
  Erwin is in 1994 bij KPMG in dienst getreden. Na tien jaar in de accountancy, heeft Erwin in 2004 de overstap gemaakt naar Transaction Services, waar hij zich primair bezig houdt met due diligence werkzaamheden rondom transacties. De transacties betreffen zowel fusies, overnames en herfinancieringen.

  Annette Nijs

  Business School Netherlands
  Annette is voormalig minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Nederland. Tegenwoordig is Annette commissaris, bestuurder en adviseur bij verschillende organisaties, waaronder o.a. Aurissey, Molecaten en The Hague & Partners.

  Alfred Levi

  Professioneel Bestuurslid
  Alfred Levi is een ervaren marketing executive die onder andere Board functies heeft vervuld bij Procter & Gamble en Ahold Delhaize. Sinds 2011 bekleedt hij een reeks van toezichthoudende functies bij o.a. VGZ, Hoogvliet Supermarkten, Pets Place/Boerenbond, Quooker en Plan Nederland.

  Christianne Noordermeer Van Loo

  The Company of NNBC
  Christianne is lange tijd werkzaam geweest bij PwC, waar ze als equity partner leiding gaf aan de Real Estate Advisory Services. Na haar tijd bij PwC heeft zij The Company of NNBC opgericht. Ze is succesvol in het couselen van topbestuurders en Raden van Commissarissen.

  Meer over de opleiding

  Bij Board Company werken we sinds 2011 met bestuursleden en zijn we bekend met de toenemende bestuurlijke verantwoordelijkheden en eisen aan competenties waarmee zij worden geconfronteerd. Daarom weten we ook hoe belangrijk het is dat je sterk staat in je RvC rol.

  Achtergrond van het programma

  Ons doel is om u als actieve toezichthouder te versterken. Bij Board Company hebben we een opleidingsprogramma opgebouwd rond praktisch bestuurswerk met een focus op economie, strategie en waardecreatie in het bestuurswerk.

  Het Board Certificate geeft u de nodige instrumenten om complexe bestuurswerkzaamheden uit te voeren en stelt u in staat een nog beter en effectiever bestuurslid te zijn – terwijl uw persoonlijke aansprakelijkheid tot een minimum wordt beperkt.

  Samen met een aantal vooraanstaande Nederlandse adviseurs en bedrijven hebben wij een intensief opleidingsprogramma op het hoogste professionele niveau ontwikkeld.

  De trainers en mentoren van het Board Certificate zijn speciaal geselecteerd vanwege hun theoretische kennis en aanzienlijke praktische ervaring met
  de bestuursrol en het waardecreërende bestuurswerk. Om een zo hoog mogelijke kwaliteit te garanderen, willen we alleen dat de beste
  van de besten in de branche les laten geven. Daarom scholen we de trainers die we op het programma inzetten voortdurend bij, zodat u er zeker van kunt zijn dat u op de hoogte bent van de nieuwste kennis op het gebied van board educatie.

  Locatie en accommodatie

  Board Certificate educatie wordt gehouden in Utrecht, in een mooie en professionele omgeving met goede vervoers- en parkeermogelijkheden.

  Wij bieden tevens…

  Naast de bestuursopleiding hebt u de mogelijkheid om deel uit te maken van ons Board Forum – een exclusief bestuursforum voor bedrijfsleiders en bestuursleden die inzicht willen krijgen in de nieuwste trends in het bestuurswerk en hun netwerk binnen bestuurskringen willen optimaliseren via de 8 jaarlijkse evenementen.

  Als internationale aanvulling biedt Board Company de internationale board training Advanced Board Programme aan. Het programma wordt gehouden aan de wereldberoemde Columbia Business School in New York en duurt 5 intensieve dagen.

  Informatie ontvangen over het programma

  Wij nemen binnen 24 uur contact met u op

  Materiaal aanvragen

  Board Company

  Grote Bickersstraat 74-78
  1013 KS Amsterdam

  Neem direct contact op

   We zullen u binnen 24 uur antwoorden