Exclusief forum van commissarissen om uw netwerk te versterken

Ons bestuursforum is bedoeld voor degenen die hun netwerk binnen RvC en RvT kringen willen maximaliseren en tegelijkertijd op de hoogte willen blijven van nieuwe analyses en trends in het bestuurswerk.

28 mei 2024

Volgende evenement

Risk Management
LIVE ONLINE

In samenwerking met

logos

Meer informatie over forum

Materiaal per e-mail ontvangen
  Krijg toegang tot een exclusief forum van toezichthouders

  Het Board Forum wordt gerealiseerd in samenwerking met de wereldberoemde Columbia Business School en een aantal toonaangevende Nederlandse bedrijven. De deelnemers krijgen de kans om exclusieve evenementen bij te wonen met professionele en inhoudelijk relevante presentaties in combinatie met informele contacten en netwerken.

  • 4 fysieke forumbijeenkomsten per jaar
  • 4 live online masterclasses van Columbia Business School
  • Relaties opbouwen in het werk
  • Uw professionele ontwikkeling continueren
  • Sparringpartners binnen het bestuurswerk krijgen
  • Inspiratie en inzichten opdoen
  • Toegang tot RvC kringen krijgen
  • Uw kansen op RvC functies vergroten

  28 mei 2024

  Volgende evenement

  Risk Management
  LIVE ONLINE

  Risk Management

  Board members face an ever-changing landscape. In this upcoming Risk Management Masterclass, we’ll equip you with the tools to navigate uncertainty. We’ll delve into scenario planning, a proactive approach that goes beyond traditional budgeting. Through an engaging case study, you’ll experience how scenario planning helps identify and mitigate potential risks, allowing your board to make informed decisions and safeguard the organization’s future.

  Masterclasses met wereldberoemde hoogleraren

  4 jaarlijkse masterclasses met professoren van Columbia Business School.

  nyetrends

  De meest recente trends en ontwikkelingen

  senesteviden

  Laatste kennis over RvC werk

  internationalt

  Internationaal perspectief

  verdensbedste

  De beste business school ter wereld

  U ontvangt een Certificate of Completion nadat u als lid aan 6 masterclasses van Columbia Business School hebt deelgenomen. Dit is een bewijs van uw doorlopende nascholing als bestuurslid. Deze 6 masterclasses moeten binnen een periode van maximaal 4 jaar worden afgerond.

  De meest recente kennis live van Columbia Business School

  Als topmanager of bestuurslid is het van cruciaal belang om toegang te hebben tot de meest actuele kennis en in een sterk geglobaliseerde wereld is een internationale oriëntatie belangrijker dan ooit.

  Een aantal van ’s werelds meest vooraanstaande hoogleraren van business schools geeft live vanuit New York City intensieve masterclasses over actuele onderwerpen op het gebied van governance en topmanagement.

  Wij bieden u de kans om op de hoogte te blijven van de allernieuwste ontwikkelingen en inspiratie op te doen over actuele onderwerpen. Hierdoor kunt u de waarde van uw RvC werk sneller vergroten.

  Alle masterclasses worden gegeven in een efficiënt tijdschema van 15.00-17.00 uur op werkdagen.

  Jorn Pruntel

  Directeur, ASSET Rail

  OVER BOARD CERTIFICATE

  Zeer nuttige en relevante opleiding. De geleerde praktische lessen zijn goed bruikbaar in de dagelijkse praktijk als bestuurder. Had deze opleiding graag jaren eerder gevolgd!”

  Julika Riegler

  Vice President Communication and Brand Marketing, IFAW

  OVER BOARD CERTIFICATE

  “Ik vond vooral het netwerken, de geanimeerde discussies en praktische opdrachten erg interessant. Een programma dat ik van harte aanbeveel aan zowel gevestigde als aspirant-toezichthouders.”

  Klaus Rytz

  Voorzitter Raad van Bestuur & Partner, KPMG

  ADVANCED BOARD PROGRAM

  “Een unieke kans om te leren van wereldberoemde professoren van Columbia Business School en Amerikaanse (non-)executives. Een programma dat ik ten zeerste aanbeveel aan ervaren commissarissen.”

  Jenneke Wijma

  Managing Director, DASH

  OVER BOARD FORUM

  “Board Forum is voor mij van echte meerwaarde, omdat ik voortdurend nieuwe en interessante perspectieven op RvC werk krijg aangereikt. Ook is het zeer nuttig om andere toezichthouders te ontmoeten, die staan voor good governance en waarde creatie. De diversiteit binnen de Forum leden maakt het extra boeiend voor me.”

  icon
  BOARD FORUM

  Krijg toegang tot een exclusief forum van commissarissen

  Het Board Forum is bedoeld voor degenen die hun netwerk binnen bestuurskringen willen maximaliseren, hun relaties willen versterken en nieuwe kennis willen vergaren.

  Vraag informatie aan
  Thumbnail til video om bestyrelsesforum
  28 mei 2024

  Risk Management

  Shivaram Rajgopal
  Professor of Accounting and Auditing; Accounting Division Chair, Columbia Business School

  Board members face an ever-changing landscape. In this upcoming Risk Management Masterclass, we’ll equip you with the tools to navigate uncertainty. We’ll delve into scenario planning, a proactive approach that goes beyond traditional budgeting. Through an engaging case study, you’ll experience how scenario planning helps identify and mitigate potential risks, allowing your board to make informed decisions and safeguard the organization’s future.

  LIVE ONLINE

  Columbia Business School. Exterior
  10 september 2024

  De weg naar een beursnotering

  In deze presentatie onderzoeken we hoe een exit-strategie binnen de RvC wordt aangepakt in het kader van de verkoop van een onderneming. We bespreken de rol van het bestuur, mogelijke valkuilen, de betrokkenheid van aandeelhouders voor, tijdens en na de investering, hun beoordelingscriteria voor bedrijven en de specifieke factoren waarop ze letten.

  AMSTERDAM

  7 oktober 2024

  The biggest dilemma in the board room

  Shivaram Rajgopal
  Professor of Accounting and Auditing; Accounting Division Chair.

  Shiva Rajgopal is the Kester and Byrnes Professor of Accounting and Auditing at Columbia Business School. He has also been a faculty member at the Duke University, Emory University and the University of Washington. Professor Rajgopal’s research interests span financial reporting, earnings quality, fraud, executive compensation and corporate culture.

  LIVE ONLINE

  Columbia Business School. Exterior
  12 november 2024

  Het economisch kompas voor toezichthouders in 2025

  De economische ontwikkelingen in Nederland en mondiaal veranderen continue. Hierdoor worden nieuwe eisen gesteld aan het vermogen van non-executives om up-to-date te blijven. We kijken met een aantal financiële experts in de kristallen bol voor 2025 om te zien welke gevolgen de economische ontwikkelingen naar verwachting zullen hebben voor Nederlandse bedrijven en hun leiders.

  AMSTERDAM

  16 december 2024

  The future of work

  Stephan Meier
  James P. Gorman Professor of Business; Chair of Management Division

  Stephan Meier, Chair of the Management Division at Columbia Business School, is a renowned expert in behavioral strategy, exploring the interplay of psychology and economics in decision-making. With a PhD from the University of Zurich, his work, featured in top journals, has significant implications for public policy and business strategy, gaining recognition in prestigious publications like The Economist and The Wall Street Journal.

  LIVE ONLINE

  Columbia Business School. Exterior
  6 februari 2025

  Cyber security

  Bescherm je bedrijf tegen digitale bedreigingen! Cyber Security ontwikkelt zich razendsnel. De digitale wereld herbergt grootse bedreigingen voor bedrijven over de hele wereld.  Cyber Security is niet meer weg te denken van de RvC agenda. Samen met toonaangevende experts bespreken we strategische digitale kwesties. Welke vragen stel je aan de directie als commissaris?  Doel: houd je organisatie veerkrachtig en alert in het licht van de zich ontwikkelende digitale risico’s.

  AMSTERDAM

  3 maart 2025

  Family owned businesses

  Patricia Angus
  Adjunct Professor and Faculty Director of the Enterprising Families Executive Education Program

  Patricia Angus, is the Founder and CEO of Angus Advisory Group LLC as well as an Adjunct Professor, Managing Director of the Global Family Enterprise Program, and Faculty Director of the Enterprising Families Executive Education Program at the Columbia University Graduate School of Business.

  LIVE ONLINE

  Columbia Business School. Exterior

  Meer over Board Forum

  Wij creëren een forum van commissarissen dat van toegevoegde waarde is voor onze leden. Dankzij een combinatie van actuele en relevante thema’s en informele netwerkmogelijkheden biedt het Board Forum u uitstekende mogelijkheden om de werkzaamheden van de RvC te ondersteunen en tegelijkertijd aan uw eigen bestuurscarrière te werken.

  Board Forum beschikt over meer dan 11 jaar ervaring met het verschaffen van de nodige kennis en training aan Nederlandse (non-)executives. Door onze diepgaande kennis van RvC werk weten wij ook hoe belangrijk het is om over een sterk netwerk binnen bestuurskringen te beschikken.

  Waarom Board Forum?

  Uw kennis en competenties zijn essentieel om waarde toe te kunnen voegen aan besturen. In samenwerking met een groot aantal vooraanstaande deskundigen laten we u kennismaken met relevante en gespecialiseerde onderwerpen zodat u op de hoogte blijft van de laatste trends op het gebied van bestuurswerk. Daarbij richten wij ons vooral op hoge professionaliteit, waardecreatie en het ontmoeten van gelijkgestemde sparringpartners.

  Het Board Forum richt zich uitsluitend op (non-)executives.

  Wij bieden tevens…

  Naast het Board Forum verzorgt Board Company een intensieve RvC opleiding over de fundamentele beginselen van bestuurswerk voor leiders en commissarissen die de ambitie hebben zich verder te ontwikkelen of er klaar voor zijn om met bestuurswerk te beginnen.

  Board Company biedt de internationale bestuursopleiding Advanced Board Program aan. De opleiding wordt gegeven aan de wereldberoemde Columbia Business School in New York en duurt 5 intensieve dagen.